Jelovnik
Predjela
Salašarska daska
Po zalogaj od svega: domaća šunka, kobasica, kulen, goveđa pršuta, kajmak, urnebes, domaća pileća pašteta, tvrdi kravlji sir, domaća pita sa sirom, proja.
Guščija pašteta
Pašteta od domaće, dugo dinstane guščije džigerice sa konjakom, poslužena uz prepečen hleb, pikantan sos od malina i sos od kozijeg sira.
Biftek rolnice
Sitno seckani marinirani komadići bifteka iz ulja, umotani u hrskave kore i zapečeni, preliveni sosom od bundevinog semena.
Pohovane nogice
Sitno seckani svinjski papci skuvani u sopstvenom saftu, pa ispohovani i servirani uz kisele krastavce i ren.
Grilovani sir
Miročki škripavac grilovan na roštilju, sa maslinovim uljem i ruzmarinom.
Mladi krompirići sa kajmakom
Pečeni mladi krompirići servirani sa kajmakom.
Kukuruzni uštipci (posno)
Od kukuruznog belog i integralnog brašna, prženi u dubokom ulju.
Pečeni beli luk (posno)
Sporo pečeni beli luk sa medom i ruzmarinom na maslinovom ulju.
Čekić
Suva šljiva punjena sirom, urolana u slaninicu i zapečena na roštilju.
Salate
Zelena salata
Sveža zelena salata.
Svež kupus
Umereno začinjen uljem i sirćetom.
Seoska
Svež kupus i spanać, rendana šargarepa, kukuruz šećerac I sitno seckani sveži paradajz i krastavac.
Zaboravljena
Sitno seckani paradajz, praziluk, pečena slatka i tek pomalo pečene ljute paprike, začinjeni sirćetom, maslinovim uljem i solju.
Popaj
Miks od svežeg spanaća, šampinjona, crvenog luka i krutona, sa belim dresingom.
Bašta salata
Šopska salata
Mešavina sitno seckanog paradajza, paprike, krastavca, crnog luka i malo ljute papričice, posuta punomasnim sirom.
Pečena paprika
Ljuta ili slatka, u marinadi od maslinovog ulja i belog luka.
Ljuta paprika
Sveža
Supe & Čorbe
Teleća čorba
Od sitno seckane sveže šargarepe, celera, krompira, luka i teletine uz legir od jaja i pavlake.
Domaća supa
Od stare koke i svežeg povrća, sa domaćim knedlama i rezancima.
Paradajz čorba (posno)
Od domaćeg paradajz soka sa dodacima celera i luka, poslužena uz krutone.
Glavna jela
T-bone
Teleća kolenica
Dugo dinstana, pa zapečena u rerni sa krompirom u kriškama i kajmakom.
Rolovana teletina
Rolovane iskoštene teleće grudi, zapečene pa dinstane, servirane sa krompir pireom ili domaćim mlincima u saftu od dinstanja.
Ćureći karabatak sa mlincima u belom sosu
Otkošteni ćureći karabatak u belom sosu sa domaćim mlincima (vrsta testenine), zapečen u staroj seljačkoj peći na drva.
Mućkalica (pileća ili svinjska)
Sitno seckano sveže povrće (paradajz, luk i paprika), dugo dinstano sa pilećim ili svinjskim mesom prethodno ispečenim na roštilju, servirano uz tvrd kravlji sir i ljutu papriku.
Butkica u sosu od rena
Iskoštena svinjska butkica u sosu od rena, najpre skuvana, pa zapečena u zemljanoj posudi.
Prebranac sa kobasicom
Pasulj prebranac kuvan sa lukom i slatkom mlevenom paprikom i poslužen uz domaću kobasicu sa roštilja.
Teleći perkelt uz turoš čusa
Sveža teletina skuvana sa dosta luka i paradajz soka, poslužena uz domaće testo sa sirom i sitno seckanom prženom slaninicom.
Hajdučki šaran (posno)
Potkovice šarana u pohu od kukuruznog brašna i slatke mlevene paprike, pržene u dubokom ulju i servirane sa krompir salatom.
Pohovano meso
Bečka šnicla
Pohovano pileće ili svinjsko meso, posluženo sa pire krompirom.
Karađorđeva šnicla
Pileće ili svinjsko mesa punjeno kajmakom pa ispohovano i servirano na pire krompiru.
Jela bez mesa
Geršla sa pečurkama (posno)
Kuvana geršla (oljušteni ječam) sa maslinovim uljem, belim lukom i pečurkama.
Geršla sa povrćem (posno)
Kuvana geršla (oljušteni ječam) sa maslinovim uljem, belim lukom i svežim povrćem.
Sataraš (posno)
Sitno seckano sveže povrće (paradajz, luk I paprika), dugo kuvano u sopstvenom saftu sa začinima.
Testo nasuvo (posno)
Domaće testo sa krompirom, zaprženo s lukom i slatkom mlevenom paprikom.
Prebranac (posno)
Pasulj prebranac kuvan sa lukom i slatkom mlevenom paprikom.
Pečeni patlidžan sa sirom
Patlidžan i paprika sa sirom, na maslinovom ulju i belom luku.
Pečeni paradajz sa sirom
Paradajz sa sirom i origanom, na maslinovom ulju
Jela sa roštilja
Jagnjeći kotleti
Sa pekarskim krompirom.
Ćevapi
Od junećeg mesa, sa pekarskim krompirom i lukom.
Pljeskavica
Od junećeg mesa, sa krompirom i lukom.
Pileći paketić
Pileći file punjen sirom i urolan u slaninicu, serviran sa pekarskim krompirom.
Svinjski vrat
Sa pekarskim krompirom i lukom.
Sveža rebra sa žara
Sa pekarskim krompirom I lukom.
Pileći batak
Otkošten, serviran sa pekarskim krompirom i lukom.
Pileće belo
Pileći file poslužen uz pekarski krompir.
Pastrmka (posno)
Porcijašica, sa krompir salatom.
Kolači
Šnenokle
Ulupana belanca kuvana u mleku sa kremom od vanile, uz dodatak keksa i karamel preliv.
Domaći JAFA kolač
Sa svežim korama od narandžinog soka i rendane narandžine kore i sa glazurom od crne čokolade.
Krempita
Sa domaćim korama za krempitu, vanil kremom i šlagom.
Kolač od sira
Sa korama od mrvljenog keksa i maslaca, neutralnim sirom i malinama.
Baklava sa orasima (posno)
Sa domaćim korama za baklavu, mlevenim orasima, prelivena sočnim sirupom.
Baklava sa višnjama
Sa domaćim korama za baklavu, višnjama i grizom, prelivena sočnim sirupom.
Baklava mak
Sa domaćim korama za baklavu i makom, prelivena sočnim sirupom.
KUVER
Kuver
Hrana je najlepša, najukusnija i najzdravija kad je direktno ubrana i zgotovljena tamo gde se rađa, gde nastaje. Salaš 137 ima tu sreću da se nalazi u ravnici bogatoj divljači, okružen voćem, povrćem i dvorištima punim domaće živine i stoke koja ne poznaje antibiotike. U vašim tanjirima je ono što nam je priroda podarila ovih dana i to i diktira jelovnik. Plodove Čeneja, Bačke, Vojvodine naš kuvar pripremio je na tradicionalan način, obogativši ih iskustvima svetske gastronomije. Umesto jednoličnog obilja, karakterističnog za srpsku kuhinju, mi smo se opredelili za filozofiju koja veliča minimum: svega po malo. Zato, ne ljutite se ako nekog jela nestane u toku dana. Naša kuhinja vodi računa da nam ničeg ne “pretekne” za sutradan. Mi ne zamrzavamo hranu. Za sva dodatna pitanja i predloge na raspolaganju vam je naše osoblje. Hvala na razumevanju.