Jelovnik

  • Predjela

  • Salašarska daska

    • za 2 osobe 1.090 Din.

    Po zalogaj od svega: domaća šunka, kobasica, kulen, goveđa pršuta, kajmak, urnebes, domaća pileća pašteta, tvrdi kravlji sir, domaća pita sa sirom, proja.

  • Guščija pašteta

    • 890 Din.

    Pašteta od domaće, dugo dinstane guščije džigerice sa konjakom, poslužena uz prepečen hleb, pikantan sos od malina i sos od kozijeg sira.

  • Biftek rolnice

    • 790 Din.

    Sitno seckani marinirani komadići bifteka iz ulja, umotani u hrskave kore i zapečeni, preliveni sosom od bundevinog semena.

  • Pohovane nogice

    • 550 Din.

    Sitno seckani svinjski papci skuvani u sopstvenom saftu, pa ispohovani i servirani uz kisele krastavce i ren.

  • Grilovani sir

    • 490 Din.

    Miročki škripavac grilovan na roštilju, sa maslinovim uljem i ruzmarinom.

  • Mladi krompirići sa kajmakom

    • 450 Din.

    Pečeni mladi krompirići servirani sa kajmakom.

  • Kukuruzni uštipci (posno)

    • 350 Din.

    Od kukuruznog belog i integralnog brašna, prženi u dubokom ulju.

  • Pečeni beli luk (posno)

    • 220 Din.

    Sporo pečeni beli luk sa medom i ruzmarinom na maslinovom ulju.

  • Čekić

    • 120 Din.

    Suva šljiva punjena sirom, urolana u slaninicu i zapečena na roštilju.

  • Salate

  • Zelena salata

    • 290 Din.

    Sveža zelena salata.

  • Svež kupus

    • 290 Din.

    Umereno začinjen uljem i sirćetom.

  • Seoska

    • 330 Din.

    Svež kupus i spanać, rendana šargarepa, kukuruz šećerac I sitno seckani sveži paradajz i krastavac.

  • Zaboravljena

    • 330 Din.

    Sitno seckani paradajz, praziluk, pečena slatka i tek pomalo pečene ljute paprike, začinjeni sirćetom, maslinovim uljem i solju.

  • Popaj

    • 360 Din.

    Miks od svežeg spanaća, šampinjona, crvenog luka i krutona, sa belim dresingom.

  • Bašta salata

    • 360 Din.
  • Šopska salata

    • 350 Din.

    Mešavina sitno seckanog paradajza, paprike, krastavca, crnog luka i malo ljute papričice, posuta punomasnim sirom.

  • Pečena paprika

    • 330 Din.

    Ljuta ili slatka, u marinadi od maslinovog ulja i belog luka.

  • Ljuta paprika

    • 1 komad 190 Din.

    Sveža

  • Supe & Čorbe

  • Teleća čorba

    • 370 Din.

    Od sitno seckane sveže šargarepe, celera, krompira, luka i teletine uz legir od jaja i pavlake.

  • Domaća supa

    • 290 Din.

    Od stare koke i svežeg povrća, sa domaćim knedlama i rezancima.

  • Paradajz čorba (posno)

    • 290 Din.

    Od domaćeg paradajz soka sa dodacima celera i luka, poslužena uz krutone.

  • Glavna jela

  • T-bone

    • 100g 340 Din.
  • Teleća kolenica

    • 100gr 339 Din.

    Dugo dinstana, pa zapečena u rerni sa krompirom u kriškama i kajmakom.

  • Rolovana teletina

    • 100 gr 720 Din.

    Rolovane iskoštene teleće grudi, zapečene pa dinstane, servirane sa krompir pireom ili domaćim mlincima u saftu od dinstanja.

  • Ćureći karabatak sa mlincima u belom sosu

    • 1.100 Din.

    Otkošteni ćureći karabatak u belom sosu sa domaćim mlincima (vrsta testenine), zapečen u staroj seljačkoj peći na drva.

  • Mućkalica (pileća ili svinjska)

    • 990 Din.

    Sitno seckano sveže povrće (paradajz, luk i paprika), dugo dinstano sa pilećim ili svinjskim mesom prethodno ispečenim na roštilju, servirano uz tvrd kravlji sir i ljutu papriku.

  • Butkica u sosu od rena

    • 990 Din.

    Iskoštena svinjska butkica u sosu od rena, najpre skuvana, pa zapečena u zemljanoj posudi.

  • Prebranac sa kobasicom

    • 890 Din.

    Pasulj prebranac kuvan sa lukom i slatkom mlevenom paprikom i poslužen uz domaću kobasicu sa roštilja.

  • Teleći perkelt uz turoš čusa

    • 1.150 Din.

    Sveža teletina skuvana sa dosta luka i paradajz soka, poslužena uz domaće testo sa sirom i sitno seckanom prženom slaninicom.

  • Hajdučki šaran (posno)

    • 850 Din.

    Potkovice šarana u pohu od kukuruznog brašna i slatke mlevene paprike, pržene u dubokom ulju i servirane sa krompir salatom.

  • Pohovano meso

  • Bečka šnicla

    • 950 Din.

    Pohovano pileće ili svinjsko meso, posluženo sa pire krompirom.

  • Karađorđeva šnicla

    • 950 Din.

    Pileće ili svinjsko mesa punjeno kajmakom pa ispohovano i servirano na pire krompiru.

  • Jela bez mesa

  • Geršla sa pečurkama (posno)

    • 690 Din.

    Kuvana geršla (oljušteni ječam) sa maslinovim uljem, belim lukom i pečurkama.

  • Geršla sa povrćem (posno)

    • 690 Din.

    Kuvana geršla (oljušteni ječam) sa maslinovim uljem, belim lukom i svežim povrćem.

  • Sataraš (posno)

    • 650 Din.

    Sitno seckano sveže povrće (paradajz, luk I paprika), dugo kuvano u sopstvenom saftu sa začinima.

  • Testo nasuvo (posno)

    • 650 Din.

    Domaće testo sa krompirom, zaprženo s lukom i slatkom mlevenom paprikom.

  • Prebranac (posno)

    • 550 Din.

    Pasulj prebranac kuvan sa lukom i slatkom mlevenom paprikom.

  • Pečeni patlidžan sa sirom

    • 540 Din.

    Patlidžan i paprika sa sirom, na maslinovom ulju i belom luku.

  • Pečeni paradajz sa sirom

    • 540 Din.

    Paradajz sa sirom i origanom, na maslinovom ulju

  • Jela sa roštilja

  • Jagnjeći kotleti

    • 1.650 Din.

    Sa pekarskim krompirom.

  • Ćevapi

    • 950 Din.

    Od junećeg mesa, sa pekarskim krompirom i lukom.

  • Pljeskavica

    • 950 Din.

    Od junećeg mesa, sa krompirom i lukom.

  • Pileći paketić

    • 990 Din.

    Pileći file punjen sirom i urolan u slaninicu, serviran sa pekarskim krompirom.

  • Svinjski vrat

    • 950 Din.

    Sa pekarskim krompirom i lukom.

  • Sveža rebra sa žara

    • 950 Din.

    Sa pekarskim krompirom I lukom.

  • Pileći batak

    • 930 Din.

    Otkošten, serviran sa pekarskim krompirom i lukom.

  • Pileće belo

    • 890 Din.

    Pileći file poslužen uz pekarski krompir.

  • Pastrmka (posno)

    • 900 Din.

    Porcijašica, sa krompir salatom.

  • Kolači

  • Šnenokle

    • 290 Din.

    Ulupana belanca kuvana u mleku sa kremom od vanile, uz dodatak keksa i karamel preliv.

  • Domaći JAFA kolač

    • 350 Din.

    Sa svežim korama od narandžinog soka i rendane narandžine kore i sa glazurom od crne čokolade.

  • Krempita

    • 350 Din.

    Sa domaćim korama za krempitu, vanil kremom i šlagom.

  • Kolač od sira

    • 350 Din.

    Sa korama od mrvljenog keksa i maslaca, neutralnim sirom i malinama.

  • Baklava sa orasima (posno)

    • 350 Din.

    Sa domaćim korama za baklavu, mlevenim orasima, prelivena sočnim sirupom.

  • Baklava sa višnjama

    • 350 Din.

    Sa domaćim korama za baklavu, višnjama i grizom, prelivena sočnim sirupom.

  • Baklava mak

    • 350 Din.

    Sa domaćim korama za baklavu i makom, prelivena sočnim sirupom.

  • KUVER

  • Kuver

    • 110 Din.

Hrana je najlepša, najukusnija i najzdravija kad je direktno ubrana i zgotovljena tamo gde se rađa, gde nastaje. Salaš 137 ima tu sreću da se nalazi u ravnici bogatoj divljači, okružen voćem, povrćem i dvorištima punim domaće živine i stoke koja ne poznaje antibiotike. U vašim tanjirima je ono što nam je priroda podarila ovih dana i to i diktira jelovnik. Plodove Čeneja, Bačke, Vojvodine naš kuvar pripremio je na tradicionalan način, obogativši ih iskustvima svetske gastronomije. Umesto jednoličnog obilja, karakterističnog za srpsku kuhinju, mi smo se opredelili za filozofiju koja veliča minimum: svega po malo. Zato, ne ljutite se ako nekog jela nestane u toku dana. Naša kuhinja vodi računa da nam ničeg ne “pretekne” za sutradan. Mi ne zamrzavamo hranu. Za sva dodatna pitanja i predloge na raspolaganju vam je naše osoblje. Hvala na razumevanju.