REZERVACIJE

“Novogodišnja vergl fešta” modnog brenda Lara&Brana na Salašu 137

Božićni i novogodišnji praznici na Salašu 137 ove godine biće bogatiji za još jedan nesvakidašnji i zabavan događaj. Kreativni tim okupljen oko modnog brenda Lara&Brana, organizovaće od 22. do 26. decembra, petodnevni festival pod nazivom “Novogodišnja vergl fešta”!

Tokom pet dana programa “Novogodišnje vergl fešte”, koji će se odvijati u popodnevnim i večernjim časovima u gazebu Salaša 137, posetioci će imati prilike da uživaju u sjajnoj muzici, radionicama za izradu novogodišnjih ukrasa za decu, prirodne kozmetike za roditelje, u izradi kolača, ukrašavanju i degustaciji sjajnih domaćih specijaliteta i gastronomskih proizvoda.

Boravak na Salašu 137 tokom praznika u srca posetilaca doneće prave novogodišnje note, najavljeno je učešće poznatih lokalnih bendova, pozorišnih trupa iz Evrope, a svojom izložbom predstaviće se i poznati novosadski umetnik Danijel Babić. Kako bi praznična atmosfera bila potpuna, tokom svih pet dana fešte biće otvoren i market rukčnih radova, nakita, sitnica i ostalih drangulija, koje mogu biti najbolji pokloni za pod jelku!

Osim programa na bini, marketa i sjajnih radionica, tim brenda Lara&Brana, predstaviće svoju najnoviju umetničku viziju mode pod nazivom “Vile carice i kraljice (VCK) recycled fashion show”. U pitanju je modna revija u kojoj će dve modne kreatorke, Lara Koprivica i Branislava Leđenac, pokazati na koji način se garderoba iz second hand shopova ili prosto bakinih ormara, može iskoristiti u savremenom momentu i od nje napraviti moderan stil oblačenja. Svi delovi odeće koji će biti stilizovani u određene modne kreacije, dobavljeni su iz najvećih second hand centara Evrope, a osim što je taj način oblačenja jeftiniji, on predstavlja i veliki iskorak ka ekološkoj održivosti modne industrije, koja se trenutno guši u “fast fashion” problemu.

Inače, Lara&Brana su autorke kolekcije večernjih haljina “Vile, carice i kraljice”, koje su tokom 2015. godine nastale kao rezultat istraživanja života brojnih poznatih žena iz istorije, kulture i duhovnosti. Ove godine održano je nekoliko uspešnih modnih revija kolekcije “Vile, carice i kraljice”, od kojih je najzapaženija bila održana tokom dragačevskog sabora trubača u Guči, ostavljajući za sobom sjajan odjek u javnosti i među kritičarima.

Osim mode, zabave i uživanja, “Novogodišnja vergl fešta” baviće se i veoma važnim pitanjemzaštitom žena od nasilja. Tokom četvrtog dana festivala, 25. decembra baš na Božić, gosti će biti predstavnici inicijative “Woman Power”, koja je osmišljena sa ciljem da podrži žene, a posebno one koje su bile dovoljno hrabre da pomoć potraže u sigurnoj kući i izmeste se iz atmosfere nasilja. Inicijativa “Woman Power” sa sobom donosi savršen znak raspoznavanja, odnosno narukvicu koja je “simbol snage, hrabrosti, podrške i poštovanja”. Kupovinom ove narukvice, deo profita biće doniran sigurnoj kući za žene u Srbiji.

Dragi gosti, pozivamo vas da svoje praznične dane provedete na Salašu 137, sa svojom porodicom, razdraganom decom i prijateljima, da osetite sreću i radost prazničnih dana, naučite nešto novo i budete humani! Celokupan detaljan program možete istražiti u nastavku teksta i vidimo se na “Novogdišnjoj vergl fešti”!

22.12.2017. Petak / NATURAL LIFE DAY; (Salaš 137 Čenej)
– market ručnih radova
– art market
– prirodna kozmetika
– izrada ukrasa, dekoracija
– čajevi, opuštanje
– hleb i kolači
– music / (open stage night)

23.12.2017. Subota / MUSIC&ART; (Špajz Salaša 137 Novi Sad)
– market ručnih radova
– art market
– music / ulični svirači

24.12.2017. Nedelja / GALLERY DAY; (Salaš 137 Čenej)
– market ručnih radova
– art market
– ukrašavanje medenjaka
– dekoracija / trpeza,božicno drvce,badnjak,pokloni
– Vrdnik-drvo / balkan snack
– prodajna izložba / Danijel Babic
– music / “Unstoppable” (acoustic band)

25.12.2017. Ponedeljak / TRADICIONAL DAY; (Salaš 137 Čenej)
– market ručnih radova
– štrikanje, heklanje,t kanje
– art market
– Woman Power / doniramo sigurnoj kući Radmila Romanelli
– izložba “Narodno blago” Lara & Brana
– modna revija “Vile, Carice i Kraljice” by Lara & Brana
– music / tamburaši

26.12.2017. / FASHION DAY; (Salaš 137,Čenej)
– market ručnih radova
– art market
– nakit
– izložba modne kreatorke Zorjana Kanjuga
– prodajna izložba / Inić Predrag
– reciklirana moda
– modna revija / VCK recycled fashion show
– music / Plavi ptičić (cover band)

Lara&Brana
Salaš 137

Comments

comments

2017-12-12T15:43:58+00:00 December 12th, 2017|